Ainekset:
*digestive keksejä
*voisulaa
Täyte:
*1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2dl)
*1 rs tuorejuustoa (200g)
*½ dl sokeria
*1 tl vanilliinisokeria
*(sitruunamehua)
*tilkka vettä ja hieman sokeria
*5 liivatetta
Päällys:
*3 liivatetta
*1 tlk säilykemandariineja liemineen
Valmistus:
1.murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele keksi-seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
2.Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Lisää tuorejuusto ja sokerit vaahdon joukkoon (ja sitruunamehu). Sekoita.
3.Kuumenna kattilassa tilkka vettä (n.1dl) ja lisää hiukan sokeria makua antamaan. Sulata puristetut liivatteet sokerivedessä. Kaada ohuena nauhana muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte jääkaapissa olevan keksipohjan päälle. Anna hyytyä väh. 4h tai yön yli.
4.Tee päällys: Pane liivatteet pehmenemään. Avaa säilykemandariinien tölkki ja ota mehu talteen. Kuumenna talteen otettu mehu ja sulata liivatteet siinä. Asettele mandariininsiivut hyytyneen kakun päälle. Kaada liivate-mehu-seos mandariinien päälle ja anna hyytyä tarpeeksi.
5.Irrota kakku vuoasta esim. veitsen avulla. Tarjoile.
Tässä kuvia vielä siitä suklaareunuksesta. Sain onnistuneesti vain tuollaisia irtopaloja, jotka asettelin jotenkin kakun reunoille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti