4. lokakuuta 2011

Broilerinkoivet ja keltainen uuniriisi

Ohje on yhteishyvä ruokamaailma 2/10-lehdestä.

Ainekset: 4 annosta
*4 kpl maustamattomia broilerin koipi-reisipaloja
*suolaa, mustapippuria
Maustekastike:
*4 rkl hunaja-dijonsinappia
*2 rkl öljyä
*1 rkl sambal oelek- chilitahnaa(käytin makeaa chili kastiketta)
*1 murskattu valkosipulinkynsi
Uuniriisi:
*2 1/2 dl jasminriisiä
*1 tl currya
*250g pakastevihannessekoitusta
*1 kanaliemikuutio
*5 dl vettä

Valmistus:
1.Valmistele riisi. Kaada uunivuokaan riisi, curry ja jäiset pakastevihannekset. Murenna päälle liemikuutio ja kaada päälle kiehuva vesi. Nosta riisivuoka 200-asteiseen uuniin.
2.Leikkaa koipien alapuolelta ylimääräiset nahat pois. Nosta koivet toiseen uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla.
3.Kypsennä koipia ensin 15 min. Sekoita maustekastikkeen ainekset. Nosta broilerivuoka uunista ja valele pintoihin tasaisesti maustekastike.
4.Jatka kypsentämistä vielä 30 min.(itselläni näytti vielä jäävän raa'aksi, joten paistoin pannulla kypsäksi)
5.Nosta vuoat uunista ja peitä broilerit foliolla. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti