23. lokakuuta 2011

Kukkakaali-purjokeitto

Ohje on yhteishyvä ruoka 8/10-lehdestä

Ainekset: 4 annosta
*1 kukkakaali
*1 purjo
*vettä
*kasvisliemikuutio
*1 pkt sulatejuustoa
*1/2 tl kirveliä
*1/2 tl suolaa
pinnalle:
*hinonnettua ruohosipulia

Valmistus:
1.Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa purjo renkaiksi. Laita kasvikset kattilaan. Lisää vettä niin, että ne peittyvät. Kiehauta ja lisää kasvisliemikuutio.
2.Keitä kasvikset kypsiksi ja kaada ylimääräinen vesi pois.(otin osan talteen ja lisäilin soseutusvaiheessa saadakseni keitosta tarpeeksi sosemaista)
3.Soseuta sauvasekottimella. Lisää mausteet ja tuorejuusto. Koristele tuoreella ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti