2. lokakuuta 2011

Mehevä lihapata(karjalanpaisti)

Ohje on yhteishyvä ruokamaailma 2/10-lehdestä.

Ainekset: 6 annosta
*800g karjalanpaistilihaa(itselläni 700g)
*1 tl suolaa
*1/4 tl rouhittua mustapippuria
*2 tl salviaa
*3 porkkanaa
*½ lanttua
*1 sipuli
*2 valkosipulinkynttä
*2 laakerinlehteä
*n.8 dl lihalientä
*2 dl ruokakermaa

Valmistus:
1.Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia aikaisemmin. Nosta lihat pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja salvialla.
2.Kuori ja paloittele kasvikset ja nosta pataan. Lisää laakerinlehdet. Kaada päälle lientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
3.Nosta pata 250-asteiseen uuniin ensin puoleksi tunniksi ilman kantta. Laske lämpö 175-asteeseen, peitä pata kannella ja jatka kypsentämistä 1,5-2 tunnin ajan.
4.Kaada pataan kerma ja sekoita. Jatka kypsentämistä vielä puolisen tuntia. Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti