20. joulukuuta 2011

Rouhesämpylät

Näitä tein nakkikeiton kanssa. Ohje hyvä kokki-kirjasta.

 Ainekset: n. 10 isoa sämpylää
*½ l vettä
*50g hiivaa
*2 tl suolaa
*½ dl öljyä
*2 ½ dl vehnäjauhoja(olisin käyttänyt muitakin esim. sämpyläjauhoja, muttei ollut)
nostatuksen jälkeen:
*7-9 dl vehnäjauhoja
*auringonkukansiemeniä

Valmistus:
1.Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, öljy ja jauhot. Laita taikina liinan alle kohoamaan.(kunnes "kuplii")
2.Alusta taikina jauhoilla, kunnes se irtoaa kulhosta ja siitä saa muotoiltua käsin sämpylöitä.
3.Pyörittele haluamasi kokoisia sämpylöitä. Vinkki! Siemenet tarttuvat paremmin, jos kastat sämpylän ensin veteen ja sitten siemeniin. Laita sämpylät uunipellille.
4.Paista 250 asteisessa uunissa n. 10 min, kunnes saavat väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti