5. tammikuuta 2012

marenkeja

 Jääkaapissa oli pari käyttämätöntä valkuaista, joista päätin tehdä marenkeja. Ohje on Dr Oetkerilta.

 Ainekset: (pellillinen)
*2-3 kananmunan valkuaista
*2 ½ dl sokeria
(1 tl esim. punaista elintarvikeväriä)

Valmistus:
1.Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun voit kääntää vatkausastian ylösalaisin ja seos pysyy kulhossa. Sekoita joukkoon halutessasi elintarvikeväriä.
2.Pursota tai asettele lusikalla leivinpaperille pyöreitä marenkeja. Paista 125 asteessa 30-45 min. (alkuperäisessä ohjeessa oli tuo 45 min, minulla olivat valmiita jo n. 30 minuutin kohdalla. Voit kokeilla kypsyyttä esim. hammastikulla.) Anna jäähtyä hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti