12. helmikuuta 2012

Sacherkakku

Tänään tein äidilleni syntymäpäiväkakun. Ohje on yhteishyvä ruoka 4/09-lehdestä. 
 Ainekset:
*250 g voita
*250g tummaa suklaata
*5 kananmunaa
*2 ½ dl sokeria
*3 dl vehnäjauhoja
*1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
*1 dl vettä
*½ dl sokeria
*½ dl tummaa rommia tai appelsiinimehua
Väliin:
*apriikosihilloa
Kuorrutus:
*250g tummaa suklaata
*50g voita
*1 ps mantelirouhetta

Valmistus:
1.Sulata vesihauteessa voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat ainekset.
2.Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen suklaa-voi seosta ja jauhoa.
3.Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
4.Leikkaa hieman jäähtynyt pohja kahteen osaan. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Lisää joukkoon rommi tai mehu. Kostuta molemmat pohjat. Lisää väliin aprikoosihillo ja laita kansi pohjan päälle. Kostuta päällimmäinnen kerros.
5.Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää voi nokareina. Kaada kakun päälle ja levitä ympäriinsä myös reunoille. Painele mantelirouhetta reunoille. Anna kuorrutteen kovettua ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti