1. toukokuuta 2012

Munkit

Tänään tein siis Vappumunkkeja. Hyviä tuli! Ohje kinuskikissalta

Ainekset: 28-30 pientä munkkia
*100g voita
* 2 ½ dl maitoa
*1 dl sokeria
*1 tl kardemummaa
*1 tl suolaa
*1 kananmuna
*7 ½ dl vehnäjauhoja
*1 ps kuivahiivaa
Paistamiseen:
*700-900 ml öljyä
Pinnalle:
 *sokeria

Valmistus:
1.Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
2.Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola, sekä muna.
3.Sekoita  kuivahiiva jauhojen joukkoon ja kaada noin puolet jauhoista maitoon hyvin sekoittaen.
4.Kaada voisula taikinaan ja lisää loput jauhot. Kohota taikinaa liinan alla 45 min.
5.Muotoile taikina pötköksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Leikkaa pötköstä pieniä paloja, sen mukaan, minkä kokoisia munkeista haluat. Anna kohota uunipellillä noin 30 min.
6.Kuumenna öljy kattilassa. Huom! Jos öljy syttyy palamaan älä koskaan sammuta sitä vedellä vaan ota kattilan kansi, jolla peität palon. Testaa kuumuus pienellä palalla taikinaa. Kun öljy kuplii hieman tai "höyryää" laita taikinapallo öljyyn. Jos se alkaa kuplia ja ruskistuu nopeasti, öljy on tarpeeksi kuumaa. Laske tehoa ja paista munkit. Kääntele reikäkauhalla.
7.Kun munkit on paistettu laita ne lautaselle, joka on peitetty kahdella talouspaperiarkilla. Näin ylimääräinen rasva imeytyy pois. Sokeroi munkit heti tuoreeltaan. Tarjoile ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti