1. lokakuuta 2012

Blinit

Tein jo viime viikolla blinejä, mutta kuvan kanssa oli sählinkiä ja viikonloppuna muuta menoa niin pääsin postaamaan vasta nyt. :) Joku ikävä kurkkupöpö iski ja koitan sitä nyt parannella, vaikka mieli hinkuisi salille ja lenkille!

Ainekset:
*3 dl maitoa
*15g tuorehiivaa
*2 dl tattarijauhoja
*½ dl vehnäjauhoja
*½ dl ruisjauhoja
*2 dl kiehuvaa maitoa
*1 dl kevytkermaa
*1 tl suolaa
*2 kananmunaa
*voita
lohitäyte:
*savulohta
*1 prk kermaviiliä
*raejuustoa
*tilliä

Valmistus:
1.Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää joukkoon jauhot. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan käydä huoneenlämmössä väh. 4 h tai yön yli.
2.Kiehauta maito ja kaada taikinaan. Lisää kerma ja suola.
3.Erottele kananmunien valkuainen ja keltuainen toisistaan. Sekoita taikinaan keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lusikoi varovasti joukkoon.
4.Paista esim pikkulettupannulla voissa tai öljyssä. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja tarjoile blinien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti