12. maaliskuuta 2013

Itsetehtyä kiinalaista

Päätin tänään koittaa ryhdistäytyä keittiön puolella ja valmistin itse varmaan perinteisintä kiinalaista ruokaa, jota ravintolasta saa. Eli friteerattuja kanapalloja, riisiä ja hapanimeläkastiketta.

Kanapallot: 26 kpl
*broilerin fileitä
*kasvisliemikuutio
*2 pkt pakastepiirakkataikinaa
*rypsiöljyä

Valminstus:
1.Ota taikinalevyt sulamaan. Kuutioi broileri fileet. Keitä kypsiksi kiehuvassa,  kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
2.Anna kypsien kanapalojen jäähtyä hieman. Kauli sulaneet taikinalevyt ohueksi. Leikkaa sillä pyörivällä jutulla, millä pizzaa leikastaan :D pyöreä alue jokaisen kanapalan ympärille ja pyöritä palloksi.
3.Lämmitä öljy. Testaa öljyn kuumuutta pienellä taikinapalalla. (jos se ruskistuu kuplivassa öljyssä parissa minuutissa on öljy tarpeeksi kuumaa)
4.Pudota varovasti n. neljä palleroa kerrallaan öljyyn uiskentelemaan ja nostele ne reikäkauhalla ylös, kun ovat kullanruskeita.
Tarjoile keitetyn riisin ja hapanimeläkastikkeen kera

Hapanimeläkastikkeen ohje täältä
suosittelen ohjetta kaikille. Ihan mahtavan makuista! :D

Hyvää viikonjatkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti