28. maaliskuuta 2013

Pupusämpylät

Eli hyvää pääsiäsitää kaikille vaan! Tein eilen vähän etukäteen pääsiäisaiheisia juttuja. Eli leivoin pupusämpylöitä Pirkka ohjeilla. Tänään lähden poikaystäväni luo pääsiäisen viettoon. Mitä te aiotte tehdä pääsiäsenä? Mulla ei oo vieläkään rairuoho kasvamassa o_o

Ainekset: noin 9 pupua
*5 dl vettä tai maitoa
*1 ps kuivahiivaa
*½-1 tl suolaa
* ½ dl siirappia
*vehnä/täysjyvä/sämpylä tms jauhoja
*(öljyä) minä unohin :o
*rusinoita

Valmistus:
1.Sekoita hiiva, suola ja siirappi kädenlämpöistä lämpimämpään nesteeseen. Lisää venhäjäuhoja.(voit antaa kohota noin 30 min, itse en jaksanut :D ihan hyviä tuli silti).
2.Lisää joukkoon jauhoja ja pyörittele taikinaa käsissä niin kauan, ettei se enää tartu käsiin, jauhoja lisäten (jos on tarvis)
3.Ota noin 1/3 osa taikinasta korvia varten. Pyörittele loppu taikina pyöreiksi soikioiksi.
4.Rullaa 1/3 taikinasta niin monta n.8 cm ohutta pötköä kuin sinulla on sämpylöitä. Katko ne keskeltä ja liitä yhteen. Asettele lievästi sydäntä muistuttava möykky sämpyläsoikiopalleron päälle niin että se pysyy paikallaan. Painele puolikkaat rusinat pupujen silmiksi.
5.Paista 225 asteessa n.10 min tai kunnes ovat ruskeita ja kypsiä sisältä. Sämpylät ovat parhaimmillaan heti tuoreeltaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti