29. elokuuta 2011

Kanttarellipiirakkaa


Ohje on joskus jostain ruokablogista otettu, en silloin ole tajunnut merkitä mistä... :(

Ainekset:
pohja:
*4 ½ dl vehnäjauhoja
*125g margariinia
*3/4 dl kylmää vettä
täyte:
*n.7 dl kanttarelleja(minulla oli yksi 250g paketti)
*1 sipuli(tai ½ purjo)
*1-2 valkosipulinkynttä
*meiramia
*mustapippuria
*2,5 dl kermaa
*3 paprikaa(laitoin vain piirakan päälle. Jokaista väriä n.½ paprika)
(*alkuperäisessä ohjeessa oli myös laitettu 100g kylmäsavuporoa, jota en itse laittanut)

Valmistus:
1.Nypi jauhot ja rasva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin.
2.Puhdista ja silppua sienet ja kuumenna niitä pannulla hetken aikaa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle ja paista sekoittaen, kunnes ovat pehmeitä. Mausta.
3.Kauli taikina ohueksi ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada sieni-sipuli seos pohjan päälle. Kaada kerma täytteen päälle.
4.Poista paprikoista siemenet ja leikkaa ne suikaleiksi. Asettele piiraan päälle.
5.Paista 200 asteessa n.30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti