31. elokuuta 2011

Kirjolohitaskut uunissa

Ohje on yhteishyvä ruokamaailma 4/07-lehdestä. Lehdessä oli 6:en hengen ohje ja itse tein 3 hengen, joten täytettä jäi yli niin tein siitä ja ylimääräisistä sienistä täytettyjä herkkusieniä. Namia oli!

Ainekset: 6 annosta
*n.1 kg kirjolohifileetä
*sitruunapippuria
Täyte:
*200g maustettua tuorejuustoa
*1 rkl ruokakermaa
*3 rkl hienonnettua tilliä
*3 aurinkokuivatettua tomaattia(tässä käytin itse herkkusieniä)
*3 rkl pinjansiemeniä(en laittanut)

Valmistus:
1.Poista kaitale fileen rasvaisesta vatsapuolesta. Leikkaa filee kuudeksi palaksi. Tee jokaiseen palaan nahkaan asti ulottuva viilto, joka ulottuu n.sentin päähän selästä ja vatsasta. Mausta sitruunapippurilla.
2.Valmista täyte. Hienonna tilli ja silppua aurinkokuivatut tomaatit(tai sienet). Sekoita kaikki aineet keskenään.
3.Nosta kalapalat matalareunaiselle uunivadille ja taivuta paloja sen verran auki, että saat täytteen mahtumaan sisään. Lusikoi jokaiseen viiltoon täytettä ja kypsennä kalapaloja 225 asteessa n.15 min. Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla. Sirottele pinjansiemenet kypsille kaloille. Tarjoa lisänä perunoita tai perunasosetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti