1. syyskuuta 2011

liha- ja munariisipasteijoita

Alkuperäiset ohjeet täältä ja täältä.

Ainekset: n.20klp
*2 pkt(2x500g) torttutaikinalevyjä
jauhelihatäyte:(tästä jäi hieman yli)
*400g jauhelihaa
*5-6 dl vettä
*1 lihaliemikuutio
*1 dl riisiä
*mausteita(itselläni jauheliha-, grilli- ja paprikamaustetta)
 *1 sipuli
*1 pkt tuorejuustoa
*voiteluun: 1 kananmuna
munariisitäyte:
*5 keitettyä kananmunaa
*1,5 dl riisiä
*1 pkt tuorejuustoa

Valmistus:
1.Ota taikinalevyt sulamaan n.30 min ennen valmistusta.
2.Valmista täytteet. Paista jauheliha sekä kuorittu ja hienonnettu sipuli pannulla öljyssä. Keitä vesi ja lisää liemikuutio ja riisit(itse tein molempien täytteiden riisit samassa). Keitä kananmunat ja silppua.
3.Sekoita jauheliha-sipuliseos, osa riisistä ja tuorejuusto. Sekoita myös kaikki munariisitäytteen aineet keskenään.
4.Kauli taikinalevyjä hieman isommaksi.(itse tein melko pitkiä ja ohuita ja sain yhdestä levystä 2 pasteijaa). Viillä toiseen puoliskoon pieniä viiltoja ja laita toiselle puoliskolle täytettä. Käännä reikäsempi puoli päälle ja nipistä reunat tiukasti kiinni.
5.Voitele kananmunalla. Paista 220 asteessa n.15 min, tai kunnes ovat kullanruskeita. Tarjoa hieman jäähtyneenä. Namia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti