27. elokuuta 2011

Täytetty mureke

Ohje on yhteishyvä ruokamaailma 4/07-lehdestä.

Ainekset: 6 annosta
*1 sipuli
*½ rkl öljyä
*1 dl korppujauhoja(itse laitoin melkein 2, koska huomasin ettei meillä ollut munia)
*2 dl vettä(tätäkin sitten lisäsin hiukan, koska korppujauhoja oli enemmän)
*1 kananmuna
(*1 tl suolaa)
*mausteita(itse laitoin:pippurisekoitusta, paprika- ja grillimaustetta, aromisuolaa ja jauhelihamaustetta sekä timjamia)
*500g jauhelihaa
Täyte:
*60g(minulla n.1 pkt) sulatejuustoa
*1 säilykepunajuuri(tämän sijasta laitoin basilikan lehtiä)

Valmistus:
1.Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi.
2.Sekoita korppujauhot ja vesi. Lisää kananmuna, mausteet ja kuullotettu sipuli. Sekoita jauheliha joukkoon.
3.Kostuta leivinpaperiarkki vedellä ja painele mureketaikina sille suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
3.Paloittele juusto(itse käytin valmiita siivuja) ja kuutioi punajuuri.(tai silppua basilika)
4.Levitä täyte suorakaiteen alareunaan ja rullaa levy kääretortun tavoin paperin avulla. Nosta mureke uunivuokaan tai leivinpaperoidulle pellille saumapuoli alaspäin ja kypsennä 200 asteessa n.45 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti