10. syyskuuta 2011

Itämaiset lihapyörykät ja currykastike

Ohje on yhteishyvä ruokamaailma 10/07-lehdestä. Tuo kastike oli kyllä tosi hyvää. :)

Ainekset: 4-5 annosta
*1½ dl korppujauhoja
*2 dl vettä
*500g jauhelihaa
*1 muna
*1 tl garam masala-mausteseosta(ei ollut, joten laitoin ihan perusmausteet: aromisuolaa, jauheliha- paprika- ja grillimaustetta sekä timjamia.)
Keitinliemi:
*1½ l vettä
*3-4 kanaliemikuutiota
Currykastike:
*1 iso sipuli hienonnettuna
*1-2 valkosipulinkynttä
*1-2 rkl currya(maustoin sipuleita vain vähän sirottelemalla currya päälle, en koko määrää)
*2 rkl rypsiöljyä
*3-4 säilykeaprikoosin puolikasta
*½ tl kanelia
*1 kanaliemikuutio
*1½ dl vettä
*1dl ruokakermaa

Valmistus:
1.Valmista kastike: kuullota sipulit öljyssä ja mausta currylla. Lisää soseutetut aprikoosit, kaneli, liemikuutio, vesi ja kerma. Keitä hiljalleen 10 min. Soseuta seos sauvasekoittimella, näin saat rakenteltaan tasaisen kastikkeen.
2.Sekoita korppujauhot kylmään veteen ja anna turvota 5 min. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet.
3.Vaivaa massa tasaiseksi ja muotoile kostein käsin pyöryköiksi.
4.Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää hiljalleen kiehuvaan liemeen 5 pyörykkää kerrallaan ja keitä kypsiksi(n.5 min). Pyörykät ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan.
5.Nosta reikäkauhalla vadille.Kaada päälle valmis kastike.(sopi nuudelinkin kanssa) Tarjoa lisänä suikaloitua tuoretta kurkkua.(ja esim.nuudelia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti