17. syyskuuta 2011

Porsaan filee savustuspussissa ja lämmin kuskus-vihannessalaatti/lisäke

Ohjeet ovat molemmat yhteishyvä ruokamaailma 10/07-lehdestä

Ainekset: 4 annosta
*500-600g maustamatonta porsaan sisäfileetä
*½ tl yrttisuolaa
*mustapippuria myllystä
*1-2 sipuli viipaloituna
Ruskistamiseen:
*1 rkl öljyä
Lisäksi:
*savustuspussi(uunissa paistamista varten)
Couscoussalaatti: 4 annosta(tuli kyllä paljon suurempi)
*5 dl vettä
*½ dl öljyä
*2(laitoin vain yhden)kasvisliemikuutiota
*400g kuskusia
*½ sitruunan mehu
*2 valkosipulinkynttä murskattuna
*75g aurinkokuivattuja tomaatteja
*1 parsakaali
*2-3 tomaattia(laitoin paprikan)
*nippu ruohosipulia
(yrttisuolaa)

Valmistus: (lihan)
1.Ota filee huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä. Kytke uunin alalämpö 250-asteeseen. Mausta filee yrttisuolalla ja mustapippurilla. Ruskista pinta pannussa kuumennetussa öljyssä. Nosta filee vadille odottamaan. Aseta uunipelti alimmalle tasolle. Pane filee ja sipulinviipaleet savustuspussiin pussin pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta tiiviisti suljettu pussi kuumalle uunipannulle rei'itetty puoli peltiä vasten. Savustuspussi paisuu kypsentämisen aikana n.10 cm. Savusta ensimmäiset 15 min 250-asteessa. Pienennä lämpö 175-asteeseen ja anna fileen kypsyä vielä n.20 min. Ota pelti pusseineen uunista ja anna vetäytyä n. 10 min. avaamatta pussia. Leikkaa pussi auki saksilla. Viipaloi filee ja tarjoile lämpimän salaatin kanssa.
2.Valmista "salaatti": Mittaa kattilaan vesi ja öljy, murenna mukaan liemikuutio(t). Kuumenna liemi kiehuvaksi ja nosta kattila levyltä. Sekoita  liemeen kuskus-ryynit, peitä kannella ja anna ryynien turvota, kunnes kaikki liemi on imeytynyt niihin.Leikkaa  parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja kiehauta niitä hetki. Lisää ryynien  joukkoon valkosipulit, sitruunan mehu ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Lohko tomaatti(tai paprika ja silppua ruohosipuli. Sekoita kypsennetty parsakaali joukkooon. Tarjoa possun kanssa.

2 kommenttia:

  1. sun banneri kusee + eiks sun elämässäs oo muutaku ruoka ? :D:DDD

    VastaaPoista
  2. on :D mut halusin tehä ruokablogin.. mitä muuta sä ehottaisit? aion jossain vaiheessa laittaa kuvia myös mun piirrustuksista..

    VastaaPoista