26. lokakuuta 2011

5 ruokalajin menu

Eli tein perheelleni 5 ruokalajin menun. Idea lähti siitä, kun isäni vitsillä kysyi joskus, että onko meillä ruokana 5 ruokalajin menu, niin siitä aloin suunnittelemaan ja tällainen tuli

Eli tarjolla oli:
-tuorejuusto-kinkkutäytteisiä ''tyynyjä''
-tomaattikeittoa ja ruisleipätikkuja
-kanasalaattia
-lohta ruistaikinakuoressa ja sitruunaista yrttirisottoa
-valkosuklaamoussea ja mansikkakastiketta

Täytetyynyt: n. 12 kpl
*1 pkt lehtitaikinalevyjä (en käyttänyt ihan kaikkia levyjä)
*1 rs tuorejuustoa (itse käytin ruohosipulin makuista)
*1 ps kinkkusuikaleita
*ruohosipulia
*oliiveja

Valmistus:
1.Sulata taikinalevyt. Leikkaa taikinapyörällä neliöitä ja kauli niitä hieman.
2.Sekoita tuorejuusto, kinkkusikaleet ja ruohosipuli keskenään. Aseta taikinanäliön keskelle täytettä ja laita toinen taikinaneliö päälle. Painele reunat tiukasti kiinni. Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes saavat väriä.
3.Koristele coctail-tikkuihin laitetuilla oliiveilla.

Tomaattikeitto: 5-6 annosta
*2 valkosipulinkynttä
*1 sipuli
*5-6 tomaattia
*1 prk tomaattipyreetä
*8 dl vettä (voi olla vähemmänkin, itselläni tuli vähän vetistä)
*1 kasvisliemikuutio
*basilikaa
*1 prk kermaa

Valmistus:
1.Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota kattilassa öljyssä. Lisää tomaattikuutiot ja vesi. Kiehauta.
2.Lisää liemikuutio ja pyree. Anna hautua.
3.Lisää kerma ja basilika. Soseuta sauvasekottimella. Tarjoa esim. ruisleipätikkujen kera.(leikkaa ruisleipäviipaleesta tikkuja ja paista pannulla rapeaksi.)

Kanasalaatti: 4 annosta
*1-2 kerää salaattia
*1 ruukku rucolaa
*1 rs kirsikkatomaatteja
*1-2 rs minimozzarella-juustoa
*1 rs(400g) broilerin fileitä
*krutonkeja
Valmistus:
1.Paista kanat pannulla kypsiksi. Leikkaa tomaatit kahtia. Leikkaa kypsät kanat viipaleiksi tai kuutioiksi.
2.Asettele lautaselle salaatinlehdet, rucolaa, kanapalat, mozzarella, tomaatit ja krutongit. Voit halutessasi tehdä jonkinlaisen kastikkeen.

Lohi ruistaikinakuoressa ja sitruunainen yrttirisotto: 4 annosta
*4 palaa lohta
*sitruunapippuria
*yrttisekoitusta
*1 pkt ruistaikinaa
Risotto: alkuperäisin täältä.
*3 salottisipulia
*3 dl risottoriisiä
*7 dl vettä
*1 kasvisliemikuutio
*loraus sitruunamehua
*ruohosipulia
*persiljaa

Valmistus:
1.Leikkaa kaloista nahka pois. Kauli sulatettu taikina ja kääri jokainen kala siihen.(sulkemista helpottaa, jos valelee ''saumaa'' vedellä ja paistaa kalat liitoskohta alaspäin)
2.Kuori ja leikkaa sipulit ja kuullota kattilassa. Lisää riisit ja vesi. Kiehauta.
3.Lisää liemikuutio ja anna veden haihtua. Lisää silputut yrtit ennen tarjoilua.

Valkosuklaa mousse ja mansikkakastike: 4 annosta
tämä oli jostain mummoni kätköistä löytyneestä lehdestä. :)
*1/3 dl appelsiinimehua
*100g valkosuklaata
*1 liivatelehti
*2 dl kuohukermaa
* 3 keltuaista
*1 ½ dl sokeria(ei olis tarvittu niin paljoa.. oli tosi makeaa)
Kastike:
*200g mansikoita
(*sokeria)
jos haluat vähän ''löysempää'' kastiketta niin laimenna 1 dl appelsiinimehulla.
Valmistus:
1.Pane liivate likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokeri.
2.Kuumenna kattilassa mehu ja sulata liivate siihen. Lisää suklaamurut. Odota kunnes sulavat(älä anna seosksen kiehua liikaa.) Jäähdytä.
3.Sekoita suklaaseen keltuais-sokerivaahto ja kermavaahto.
4.Jaa annos laseihin ja anna hyytä jääkaapissa n. 1 tunti.
5.Sulata ja soseuta mansikat(ja mausta sokerilla) Levitä lusikalla tms. mansikkakastike vaahdon päälle. Koristele valkosuklaalastuilla ja esim. sitruunamelissalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti