4. lokakuuta 2011

Porokiusaus

Ohje on yhteishyvä ruokamaailma 2/10-lehdestä.

Ainekset: 4 annosta
*1 pkt (170g)pekonia(itse en käyttänyt)
*240g(minulla  oli 400g paketti) poronkäristyslihaa (pakaste)
*1 kg kiinteitä perunoita
*200g leipäjustoa
*2 dl ruokakermaa
*1 rkl sinappia
*ripaus suolaa ja pippuria(laitoin pippurisekoitusta)

Valmistus:
1.Suikaloi pekonit ja paahda kuumalla pannulla. Nosta joukkoon jäinen poronkäristysliha. Ruskista lihapalaa puolelta toiselle käännellen, kunnes kaikki lihapalat ovat irti ja kypsiä.
2.Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi leipäjuusto.
3.Lado uunivuokaan kerroksittain perunoita, lihaseosta ja leipäjuustopaloja niin, että pinnalle tulee perunaviipaleita.
4.Sekoita paistinpannulla ruokakerma, sinappi ja mausteet. Kaada kermaseos vuokaan perunoiden päälle. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa n.1,5 tuntia(minulla riitti n.1 h)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti