5. lokakuuta 2011

Chilimarinoitu uunifilee


Ohje on yhteishyvä ruokamaailma 2/10-lehdestä.

Ainekset: 6 annosta
*n. 1,5 kg porsaan ulkofileetä
Chilimarinadi:
*3 rkl chilikastiketta
*3 rkl soijaa
*3 rkl öljyä
*2 rkl fariinisokeria
*2 murskattua valkosipulinkynttä
*2 tl raastettua tuoretta inkivääriä(en laittanut)

Valmistus:
1.Ota liha huoneenlämpöön tuntia aikaisemmin. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Nosta filee marinadiainesten kanssa reiluun, kaksinkertaiseen pakastepussiin. Sulje pussi ja nosta liha jääkaappiin marinoitumaan väh. 4 tunniksi tai yön yli.
2.Nosta filee uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Paina lihamittari fileen paksuimpaan kohtaan.
3.Kypsennä 125 asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia, tai kunnes sisälämpötila näyttää 77-80 astetta. Peitä foliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti