14. joulukuuta 2011

Hapanimeläkastiketta

Tänään oli mukava päivä. Aamulla vähän sateli. Huomenna aamulla mulla on hammaslääkäri ja otetaan tikit pois. (viisaudenhampaan takia oli) ja sit saan taas liikkuu, joten meen heti illalla lenkille. <3 :)Toivottavasti vaan ei tule lunta, kun silloin on hankala juosta. Tänään olisi ohjelmassa myös joulukorttien askartelua.
Ekaa kertaa kokeilin tehdä itse hapanimeläkastiketta. Hyvää tuli. Ohje on kotikokki.net sivulta.

 Ainekset:
*1,5 dl rypsyöljyä
*0,75 dl vehnäjauhoja
*3dl vettä
*1,5 dl ananasmehua
*0,5 dl soijakastiketta
*1,75 dl omenaviinietikkaa
*makeaa chilikastiketta
*paprikajauhetta
*sokeria
*pakastevihanneksia
*ananaspaloja
Lisäksi:
*1 pkt maustamattomia broilerinsuikaleita

Valmistus:
1.Paita kanat pannulla kypsiksi.
2.Keitä öljy kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja anna kiehua vähän aikaa. Lisää vesi, anasmehu, soijakastike ja viinietikka. Sekoittele ja lisää masteet. Maistele ja lisää tarvittaessa.
3.Lisää ananakset ja pakastevihannekset paistuneiden broilerien joukkoon. Kaada päälle kastike. Anna hautua hetki. Tarjoile esim. keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti