18. joulukuuta 2011

piparitassut (G)


Tein kummitädin perheelle tällaisia tassuja joululahjaksi, kun heillä on musta labradorinnoutaja nimeltä Disa. :)

Gluteeniton piparitaikina: 60-70 piparia
*1 dl tummaa siirappia
*1 dl fariinisokeria
*1/4 tl suolaa
*n. 1 ps piparimaustetta
*100g voita
*1 kananmuna
*5 ½ dl glut. jauhoja
*1 tl suolaa

Valmistus:
1.Kiehauta miedolla lämmöllä kattilassa sokeri, siirappi ja mausteet. Lisää jäähtyneen seoksen joukkoon rasva ja muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
2.Laita seos jääkaappiin yöksi.
3.Kauli valmiista taikinasta ohut levy, josta voit leikata erilaisia kuviota. Paista 200 asteisessa uunissa 5-7 min, kunnes ovat sopivan ruskeita. Koristele esim. pikeerillä

Pikeeri: (tämä ohje riitti kaikkiin tassuihin)
*1/4 dl valkuaista
*1+½ dl tomusokeria
*3 tippaa sitruunamehua
*(esim. mustaa väriainetta)

Valmistus:
1.Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria kulhossa n. 3 min. Lisää sitruunamehu ja loppu sokeri. Vatkaa vielä hetken aikaa.
2.Kaada seos pursotuspussiin ja pursota pikeeriä pipareiden päälle. Anna kuivua.

Ylimääräisellä pikeerillä koristelin kaupan valmispipareita mm. näin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti