6. joulukuuta 2011

Sipulipiirakkaa

Eli hyvää viikonalkua! Viikonloppuna ei tullut postailtua, kun olimme mummollani kylässä. Tein hänelle kakun uuden kodin kunniaksi. Myöhemmin laitan kakun kuvaa ja ohjetta. Viikko alkoi ihan mukavasti. Koulutyö, joka oli muistitikula meinasi kadota tikun mukana, mutta onneksi tikku lopulta löytyi penaalista :) Sää oli vähän kurja, mutta jopa hieman luntakin sateli :o Saa nähdä pysyykö yön yli. Tässä tämän päivän ruokaa.
Ohje yhteishyvä ruoka 2/11-lehdestä.
Ainekset: n. 8 annosta
Perunataikina:
*1 dl perunamuusijauhetta
*3 dl vehnäjauhoja
*1 tl leivinjauhetta
*150g margariinia
*1 dl vettä
Täyte:
*n 400 g sipulia(minulla oli tavallista ja punasipulia)
*1 purjo
*2 valkosipulinkynttä
*2 rkl öljyä
*1 rkl sokeria
*½ kasvisliemikuutiota(piirakasta tuli aika noh... tujua, kun tuli lukuvirhe ja laitoin 2 liemikuutiota! :D no tekevälle sattuu..)
*1 dl vettä
*timjamia
*grillimaustetta
*mustapippuria
*150-200g ranskankermaa
*juustoraastetta

Valmistus:
1.Valmista pohja. Sekoita perunamuusijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Nypi joukkoon margariini. Lisää kylmä vesi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin n. 30 min ajaksi.
2.Kuori ja hienonna sipulit haluamallasi tavalla. Leikkaa ja pese purjo esim. renkaiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä ja sokerissa. Lisää joukkoon liemikuutio, vesi, ranskankerma ja mausteet.
3.Ota pohja jääkaapista ja joko kauli se tai painele suoraan voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele haluamasi määrä juustoraastetta.
4.Paista 200 asteessa n. 25-30 min, kunnes piirakan pinta saa väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti