22. joulukuuta 2011

Torttuja

Tänään leivoin erilaisia torttuja. Tässä niistä kuvia ja ohjeet erilaisten mallien tekoon.

Ainekset:
*torttutaikinalevyjä
minulla oli monia eri täytevaihtoehtoja:
-tavallista luumuhilloa
-omena-kaneli-marmeladia
-mansikka-vadelma-marmeladia
-appelsiini-marmeladia
lisäksi:
*kananmuna
 Valmistus:
1.Valmista haluamasi muotoisia torttuja. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa, kunnes saavat väriä.

Tässä ohjeita(taitto-vaiheista ja uunista tulleina)

Tavallisen mallisen lisäksi tein tällaisia:
"sykerö" (en tiedä onko tälle virallista nimeä, jostain blogista löysin ohjeen)
1.Tee esim. pyöreällä tyllalla kulmiin ympyrät ja taita sivut yksitellen keskelle. Painele kiinni. Laita päälle hilloa.

 Enkeli
1.Leikkaa kulmiin aluksi samanlaiset viillot, kuin tavalliseenkin malliin. Pursota hilloa tortun keskelle renkaan malliin. Taita sen jälkeen kaksi ylintä vierekkäistä sakaraa hillon keskelle. Tämän jälkeen taita kaksi alinta vierekkäistä keskelle ja paina saumat yhteen.

Kukkanen
1. Leikkaa jokaiseen kulmaa 90 asteen kulman muotoiset kuviot ja taita ne keskelle. Laita hilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti