17. maaliskuuta 2012

Broileri-parsakaalipiirakka

Ohje on Pirkka-lehdestä. 

Ainekset:
*1 pkt pakastepiirakkataikinaa
*2 pkt hunajakanaa
*1 purjo
*yrttisuolaa
* ½ dl makeaa chilikastiketta
*1-2 suippopaprikaa
*1 ps pakasteparsakaalia
Munamaito:
*3 kananmunaa
*2 dl maitoa
*1 prk (2 dl) ruokakermaa
Pinnalle:
*juustoraastetta

Valmistus:
1.Sulata taikina huoneenlämmössä ja kauli jauhotetulla alustalla vuoan muotoiseksi. Nosta taikinalevy voideltuun piirakkavuokaan.Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista 200 asteessa uunin alaltasolla n. 10 min.
2.Paista kanat pannulla kypsäksi ja lisää pilkottu purjo. Mausta yrttisuolalla ja chilikastikkeella. Anna hautua kannen alla n. 5 min. Siirrä pois levyltä jäähtymään.
3.Sekoita keskenään munat, maito ja kerma. Leikkaa paprika renkaiksi. Kaada kanaseos pohjan päälle sekä lisäksi parsakaalit, paprikat, ja munamaito, sekä juustoraaste. Paista uunin alatasolla n. 35 min, kunnes hyytyy ja saa väriä. Anna piirakan hieman vetäytyä ennen tarjoilua

 Tässä piirakka vielä ennen uunia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti