27. huhtikuuta 2012

Rukiiset jauheliha calzonet

Tänään alkoi vappu "loma" :)) Ihanaa säätä luvattu. Tein calzoneja vähän itse soveltaen ja eri täytteellä. Menen kohta uimaan. Huomenna olis tarkoitus mennä Valtterin kirppikselle ja muutenkin kesävaatteita katselemaan.
Ainekset: 10-14 kpl
Taikina:
*4 dl kädenlämpöistä vettä
*2 ps kuivahiivaa
*n. 7 dl ruisjauhoja
(*1 tl suolaa)
Täyte:
*700g jauhelihaa
*mausteita (sitruunapippuria, currya, paprikamaustetta yms.)
*1 prk ruokakermaa
*vehnäjauhoa
*juustoraastetta

Valmistus:
1.Sekoita keskenään vesi, hiiva ja jauhot. (niin paljon jauhoja, kunnes voi pyörittää palloksi). Anna kohota. (vaikka minä unohdin tämän vaiheen tuli ihan hyvä taikina) :D.
2.Paista jauheliha. Mausta ja lisää kerma. Lisää vehnäjauhoja niin, että sakenee hieman.
3.Kauli taikina ohueksi levyksi. (Itse jaoin n. 2-3 osaan ja kaulin ne erikseen) Leikkaa pyöreitä melko isoja kuvioita ja kauli vielä vähän.
4.Laita täytettä ja juustoraastetta toiseen päähän pientä taikinalevyä ja sulje tiiviisti.
5.Voitele vedellä tai kananmunalla. Paista 225 asteessa, kunnes näyttävät valmiilta. (Noin 15 min ehkä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti