Ainekset:
Pohja:(itse tein 4 munan sokerikakkupohjan)
*4 kananmunaa
*1 1/2 dl sokeria
*2 dl vehnäjauhoja
*1 tl leivinjauhetta
Täyte:
*2 prk säilykepersikoita
*n.1 pkt vaniljajäätelöä
Marenki:
*4 valkuaista
*6 rkl sokeria
Valmistus:
1.Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varoen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa n.15-20 min.
2.Anna jäähtyä hetki, Valuta persikat ja paloittele.Kostuta kakkupohja persikoiden liemellä. Asettele persikansiivut pohjan päälle. Leikkaa jäätelö paloiksi ja asettele pohjan päälle.
3.Valmista marenki. Laita uuni 300 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja kaada jäätelöiden päälle.(levitä vähän myös sivuille)
4.Paista n.3-4 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.(itse laitoin alapuolelle uunipellin ja onneksi sillä jäätelö hieman suli ja alkoi tippua). Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti