8. elokuuta 2011

Kasviscouscous

Ohje on yhteishyvä ruokamaailma 3/07-lehdestä

Ainekset: 4-5 annosta
*1 sipuli
*1 punasipuli
*150g porkkanaa(laitoin 3)
*150g kesäkurpitsaa
*½ pun. paprika
*1 rkl öljyä
*1 dl rusinoita tai korintteja
*3½ dl couscous-suurimoita
(*1 rkl voita)
*3½ dl vettä
Kastike:
*1 dl maustamatonta jogurttia
*1 rkl öljyä(itse laitoin seesamiöljyä)
*2 tl valkoviinietikkaa(laitoin 1tl soijakastiketta)
*1 tl currya
*pippurisekoitusta
*ruohosipulia
(maistui kastike sen verran öljyiselle ja happamalle, että laitoin myös hiukan sokeria)

Valmistus:
1.Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Pese kesäkurpitsa ja paprika. Paloittele kesäkurpitsa. Poista paprikasta siemenet ja paloittele se.
2.Kuumenna öljy pannulla ja pehmennä kasvikset. Kuumenna vesi ja valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan.
3.Sekoita kasvikset, rusinat tai korintit ja ruohosipuli couscousin joukkoon.
4.Sekoita kastike jogurtista, öljystä, valkoviinietikasta ja mausteista. Lisää couscousiin ja tarjoile sellaisenaan tai lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti