12. elokuuta 2011

täyte- ja juustosämpylät


Ohje on Kodin parhaat leivät-kirjasta. Täytteen tein niistä aineksista, mitä jääkaapista löytyi. Puolikkaaseen taikinasta laitoin valkosipuli-täytettä ja toiseen puolikkaaseen  juustoraastetta.

Ainekset: n.20-30 sämpylää
*5 dl vettä
*50g tuoretta hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
*2 tl suolaa
*½ dl öljyä
*3 dl kauraleseitä(meiltä löytyi vain vehnä)
*n.9 dl vehnäjauhoja(käytin jämätäysjyväjauhot niitä riitti n.3dl)
*oma lisäys:päälle auringonkukansiemeniä
Täyte1:(ensimmäiseen puolikkaaseen taikinasta)
*vajaa 1 prk valkosipuli-yrtti sulatejuustoa 9%
*3 punasipulia(minulla oli tosi pieniä)
*tujaus majoneesia
*loraus sitruunamehua
*ruohosipulia
Täyte2:(toiseen puolikkaaseen taikinasta)
*juustoraastetta

Valmistus:
1.Liuota hiiva haaleaan veteen. Sekoita mukaan suola, öljy ja kauraleseet.
2.Alusta taikina vehnäjauhoilla pehmeän kimmoisaksi. Anna kohota.
3.Nujerra taikina tangoksi.(itse jaoin taikinan kahteen osaan ja tein niistä tangot.)Jaa tangot 20-30 palaan(riippuen, minkä kokoisia sämpylöitä haluat). Pyöritä palat sämpylöiksi.(itse kaulin pallerot levyiksi(puolet taikinasta). Kohota.(itse en kohottanut toista kertaa)
4.Valmista täyte1. Silppua sipuli ja sekoita muut aineet joukkoon. Ota puolet(kaulitut)sämpylälevyt ja laita valkosipulitäytettä niiden keskelle. Nipistä reunat tiukasti kiinni toisiinsa. Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Tee juustotäytteiset sämpylät näin:Paina sämpylöiden(toisen puolikkaan taikinan, ei kaulittujen)keskelle kuoppa esim.ruokalusikka-mitalla. Täytä juustoraasteella.
5.Paista 225 asteen lämmössä n.15 min.

Tässä vielä halkaistuna, kuva täytteestä. Hyviä oli. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti