24. syyskuuta 2011

Kevätkurpitsainen janssonin(jauheliha)kiusaus

Alkuperäinen ohje on yhteishyvä ruokamaailma 9/09-lehdestä. Sitä vähän muokkasin. :)

Ainekset: 4 annosta
*2 kesäkurpitsaa
*4 perunaa
* 1 sipuli
*ripaus suolaa ja sokeria
*2 rkl margariinia
*ripaus rouhittua valkopippuria
*1 prk (125/80g) anjovisfileitä(laitoin 400g jauhelihaa)
*2 dl ruokakermaa
(laitoin myös juustoraastetta)

Valmistus:
1.Halkaise kesäkurpitsat ja poista pehmeät sisukset. Leikkaa n. sentin paksuisiksi, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi.
2.Kuori ja leikkaa perunat tikkumaisiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli viipaleiksi. Sulata margariini  pannulla ja paista sipulit. Lisää pannulle ripaus sokeria ja suolaa ja anna sipuleiden ruskistua ja karamellisoitua.
3.Voitele laakea, matalareunainen uunivuoka. Asettele vuokaan kerroksittain perunoita, kesäkurpitsaa, sipuleita ja anjovisfileitä(tai jauhelihaa). Asettele pinnalle perunasuikaleita. Valuta pinnalle muutama ruokalusikallinen anjovislientä(jos haluat käyttää anjovista). Paista 250-asteisessa uunissa 15 min. Lisää kerma(ja juustoraaste) ja paista vielä 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti