28. syyskuuta 2011

makkarajambalaija muurikalla(pannulla)

Ohje on yhteishyvä ruokamaailma 7/09-lehdestä.

Ainekset: 4 annosta
*1 pkt (400g) grillimakkaraa
*1sipuli
*1-2 valkosipulinkynttä
*2 rkl rypsiöljyä
*1 tl kurkumaa
*2-3 lehtisellerin vartta(laitoin ½ purjon)
*1 pun. paprika
*2 dl pitkäjyväistä riisiä
*2 rkl tomaattisosetta
*n.5 dl lihalientä
*3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistus:
1.Viipaloi makkarat ja ruskista muurikalla tai pannulla. Nosta syrjään.
2.Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kääntele hetken aikaa kuumassa öljyssä. Vähennä lämpöä ja lisää joukkoon kurkuma, viipaloidut lehtisellerit(tai purjot), paloiteltu paprika ja riisit.
3.Kääntele, kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää pannulle tomaattisose ja lihaliemi. Kääntele ainekset sekaisin ja anna kiehua n.15 min, kunnes riisi on kypsää ja liemi on imeytynyt riiseihin.
4.Lisää pannulle makkarat ja lisää tarvittaessa vettä niin, että riisit ovat kostean pehmeitä. Mausta persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti