21. marraskuuta 2011

Juustoinen porokeitto

Sunnuntaita kaikille. Eilen ja tänään olen siis lueskellut sitä novellikokoelmaa.(Guy De Maupassant-Neiti Fifi ja muita novelleja) Tänään olisi vielä tarkoitus lukea englannin kokeeseen ja käydä lenkillä(vaikka lämpömittari näyttääkin hurjia pakkaslukemia) Juu ja sitten tähän päivän ruokaan. Ohje on yhteishyvä ruoka 1/11-lehdestä.

Ainekset: 4 annosta
*1 sipuli
*2 rkl margariinia
*3 rkl vehnäjauhoja
*6 dl vettä
*1 lihaliemikuutio
*½ tl paprikajauhetta
*ripaus jauhettua muskottipähkinää
*½ pkt kylmäsavuporolla maustettua tuorejuustoa(esim. koskenlaskija)
*2 dl kermaa
Lisäksi
*poron kylmäsavupaistiviipaleita
*persiljaa

Valmistus:
1.Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota rasvassa kattilassa. Lisää vehnäjauhot, vesi ja liemikuutio. Keitä 10 min.
2.Lisää kerma ja paloiteltu juusto. Anna juuston sulaa kokonaan. Sekoittele välillä. Mausta keitto.
3.Tarjoile lisäkkeenä kuumalla pannulla paistettuja kylmäsavuporopaistiviipaleita(esim. kuutioituna) ja persiljaa. Voit myös koristella kermalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti