17. helmikuuta 2012

Spaghettivuoka

Tänään oli siis kaksi koetta, matikan ja psykologian. Meni kai ihan hyvin :)
(Pahoittelut taas tuosta kuvan laadusta -.-) Ohje pirkka lehdestä (huhtikuu 2010)
Ainekset: 6 annosta
*200g spaghettia
Jauhelihakastike:
*1 sipuli
*400g jauhelihaa (minulla oli 700g)
*1 prk tomaattimurskaa
*mausteita (oreganoa, suolaa, mustapippuria, paprika- ja grillimaustetta)
Maitokastike:
*2 rkl voita
*4 rkl vehnäjauhoja
*6 dl maitoa
*suolaa
*paprikamaustetta
*1 dl juustoraastetta

Valmistus:
1.Keitä spaghetti ohjeen mukaan. Valuta ja silppua pieniksi pätkiksi.
2.Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon kuorittu ja hienonnettu sipuli, sekä tomaattimurska. Mausta. Anna hautua n. 5 min.
3.Sulata maitokastikkeen rasva kattilassa ja lisää jauhot sekoittaen joukkoon. Siirrä pois levyltä ja lisää maito. Aseta takaisin levylle. Anna kiehua alhaisella lämmöllä, kunnes sakenee. Sekoita! Lisää juustoraaste.
4.Annostele uunivuokaan päällekkäin jauhelihakastiketta ja spaghettia niin, että spaghettikerros on ylin kerros.
5.Kaada sapghetin päälle maitokastike ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30-40 min, kunnes pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti