25. helmikuuta 2012

Suklaiset laskiaispullat

Terve kaikille.. pienen tauon jälkeen. Olin siis tämän viikon mummoni luona ja siellä ei tule kovin postailtua. Tein tiistaina, eli laskiaisena tällaisia vähän erilaisia laskiaispullia. Huomenna olisi tarkoitus mennä Forumiin vähän ostamaan/katselemaan kaikenlaista. :) Ohje  sivulta. Ps. ihanaa hiihtolomaa niille, joilla se on meneillään, tai tulossa, tai ihan mukavaa viikonloppua muuten vaan :D

Ainekset: (itse tein 3 tosi isoa pullaa+tämä on ½ annos)
 *2,5 dl maitoa
*1 pss kuivahiivaa
*1 dl sokeria
*½ tl suolaa
*0,75 dl kaakaojauhetta
*75g margariinia
*6-----> dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
*1 kananmuna
Täyte:
*200g tummaa suklaata
*½-1 "pötkö" mantelimassaa
+1 prk vispikermaa(maustettuna vaniljasokerilla)

Valmistus:
1.Kuumenna maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi ja sekoita joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, sekä keskenään sekoitetut kaakao ja 3 dl jauhoista.
2.Lisää pehmeä rasva ja jauhoja, kunnes taikina on kiinteä pallo, jota voi muotoilla käsissä.
3.Anna kohota 30 min - tunti kaksinkertaiseksi ja muotoile pulliksi.
4.Aseta leivinpaperille uunipellille ja anna kohota n. 15 min. Voitele munalla.
5.Paista pullia 200 asteessa 12-15 min. Huom. Jos teet isompia pullia, kuten minulla, kokeile hammastikulla kypsyyttä ja leikkaa pullat vaikka hieman jäähtyneenä kahtia ja kokeile, ovatko kypsiä. Jos eivät ole, laita hetkeksi takaisin uuniin.
6.Valmista täyte: Raasta mantelimassa. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita mantelimassa siihen, hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.
7.Leikkaa pullat halki melko ylhäältä, jotta päälle jää pieni "lakki". Poista hieman sisusta ja lusikoi suklaatäytettä sisään. Pursota päälle runsaasti kermaa ja aseta "lakki" päälle. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Oli muuten todella tuhteja pullia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti